tlf 4505 4505

Trygghet betyr mye for oss alle

«Det å hjelpe er noe vi blir lært opp til fra da vi er små. Fra det å ta oppvasken, re opp sengen til det å hjelpe med å henge opp klær. Husker du den gode følelsen? Jeg gjør det fortsatt, selv i en voksen alder.» Sier Veronica med myk stemme.

Veronica Holmen

Veronica er ansatte som hjemmehjelp hos Seniorstøtten, og snart jobbet med sine kunder i et år. Som hjemmehjelp har man en viktig rolle i de eldre sitt liv, og det er ikke en rolle man skal ta lett på. Mange eldre har ikke så mange igjen rundt seg og skaper derfor også et sterkt bånd til hjemmehjelpen sin.

«Jeg har den glede av å oppleve den go' følelsen ved å hjelpe noen hver dag. Med mennesker som har behov for hjelp, og jeg ønsker å gjør det lille ekstra rundt seg for å løfte opp hverdagen deres og gjøre en forskjell.»

Vi spurte Veronica hvilken del av hjemmehjelpen hun trodde betyde mest for brukerne, og da legger hun stor tynge på det sosiale, det å få slå av en prat, eller det å få lettet litt tyngre bekymringer av hjerte.

«Trygghet betyr mye for oss alle og det blir enda mer viktigere jo eldre man blir. Mange kunder har behov for bare det å snakke, fortelle hvordan det går. Vi ler sammen og deler historier, vi knytter gode bånd.»

Dessverre er det slik at de eldre per nå ikke får avsatt tid til noe sosialt i vedtakene det får fra kommunen, så dermed blir det ikke mye rom for prat og sosialisering. Vi håper at en dag vil det sosiale behovet bli en faktor, men enn så lenge har du en unik mulighet hos Seniorstøtten til å legge til ekstra tid som du selv velger hvordan skal disponeres. 

«Noen dager er tyngre enn andre og jeg ser en stor lettelse etter vi har pratet sammen. Bare det at en vill ta seg tid til det å lytte, forstå og vise omsorg det er noe jeg ser er et sårt behov for hos mange. Og blir dessverre ofte ikke prioritert. Ikke alle er like heldige å ha familie som er der for å hjelpe til i hverdagen og det gjør behovet enda større for at de har en fast hjemmehjelp som kommer til en fast tid.» Avslutter Veronica.